- New
MEKSYK OD KUCHNI. OD AZTEKÓW DO ADELITY
Opis książki
Książka opowiada o meksykańskiej historii z perspektywy kulinarnej, ponieważ gastronomia to jedna z najbardziej charakterystycznych cech kultury Meksyku i zwierciadło jego historii. Meksyk to kraj różnorodny zarówno geograficznie – pustynie, doliny, lasy, selwy, góry i wybrzeża – jak i etnicznie; to tej różnorodności zawdzięcza swe kulinarne bogactwo. Dawne cywilizacje osiadłe na terenach dzisiejszego Meksyku udomowiły indyka, podjęły uprawy wielu gatunków roślin, takich jak kukurydza, pomidor, fasola, chili, dynia, orzeszki ziemne, awokado, kakao, wanilia , które dziś goszczą na stołach całego świata. W wyniku hiszpańskiej konkwisty meksykańska kuchnia wzbogaciła się o elementy europejskie i nadal, nie tracąc swego charakteru, czerpie inspiracje z całego świata.
Kupując ten produkt możesz zebrać
1
punkt lojalnościowy
.
Twój koszyk będzie zawierał
1
punkt
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,20 zł
.
Opis
- Autor
- SUSANA OSORIO-MROŻEK
- Rok
- 2014
- Format książki
- 205 x 140 mm
- Ilość stron
- 399
- Okładka
- miękka
- Stan ogólny
- dobry
- Opis techniczny
- zekkie zabrudzenia i pomazanie długopisem tyłu okładki
- Wydawnictwo
- Universitas
Specyficzne kody
- ISBN
- 9788324223787
- EAN13
- 84734372
Gdy Twój koszyk osiągnie wartość 300 zł lub więcej, otrzymasz dostawę zupełnie za darmo.
Zapewniamy Ci bezpieczeństwo podczas dokonywania płatności dzięki systemowi Payu.
Nasza firma zawsze stawia na najwyższą jakość obsługi klienta.
Oferujemy szeroki wybór książek, które zaspokoją różnorodne gusta czytelników.