• New
MEKSYK OD KUCHNI. OD AZTEKÓW DO ADELITY
search
  • MEKSYK OD KUCHNI. OD AZTEKÓW DO ADELITY

MEKSYK OD KUCHNI. OD AZTEKÓW DO ADELITY

Opis książki

 Książka opowiada o meksykańskiej historii z perspektywy kulinarnej, ponieważ gastronomia to jedna z najbardziej charakterystycznych cech kultury Meksyku i zwierciadło jego historii. Meksyk to kraj różnorodny zarówno geograficznie – pustynie, doliny, lasy, selwy, góry i wybrzeża – jak i etnicznie; to tej różnorodności zawdzięcza swe kulinarne bogactwo. Dawne cywilizacje osiadłe na terenach dzisiejszego Meksyku udomowiły indyka, podjęły uprawy wielu gatunków roślin, takich jak kukurydza, pomidor, fasola, chili, dynia, orzeszki ziemne, awokado, kakao, wanilia , które dziś goszczą na stołach całego świata. W wyniku hiszpańskiej konkwisty meksykańska kuchnia wzbogaciła się o elementy europejskie i nadal, nie tracąc swego charakteru, czerpie inspiracje z całego świata.

Autor
SUSANA OSORIO-MROŻEK
Rok
2014

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 1 punkt lojalnościowy . Twój koszyk będzie zawierał 1 punkt Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,20 zł .


19,00 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

M5234
1 Przedmiot

Opis

Autor
SUSANA OSORIO-MROŻEK
Rok
2014
Format książki
205 x 140 mm
Ilość stron
399
Okładka
miękka
Stan ogólny
dobry
Opis techniczny
zekkie zabrudzenia i pomazanie długopisem tyłu okładki
Wydawnictwo
Universitas

Specyficzne kody

ISBN
9788324223787
EAN13
84734372
  Darmowa wysyłka od 300 zł

Gdy Twój koszyk osiągnie wartość 300 zł lub więcej, otrzymasz dostawę zupełnie za darmo.

  Bezpieczne płatności

Zapewniamy Ci bezpieczeństwo podczas dokonywania płatności dzięki systemowi Payu.

  Wysoka jakość

Nasza firma zawsze stawia na najwyższą jakość obsługi klienta.

  Duży wybór książek

Oferujemy szeroki wybór książek, które zaspokoją różnorodne gusta czytelników.

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.